Vamos – eteenpäin!

Muutos tulee elämään usein yllättäen. Keskellä tavallista kirkasta päivää löydät itsesi tilanteesta, jossa täytyy löytää elämälle uusi reitti ja lähtöruutuun ei voi palata. Vaikka ihmisiä nykyään jatkuvasti valmennetaan muutoksen virtaan hyppäämiseen, ihmisen luontoon kuuluu se, että muutokseen lähdettään usein vasta sitten kun on pakko.

Vanhassa kiinalaisessa kirjoituksessa muutos tarkoittaa sekä uhkaa että mahdollisuutta. Sama kirjoitusmerkki kertoo sekä vaarasta että onnesta. Muutosprosessissa onkin tiiviimmillään kolme vaihetta: loppu-tyhjyys-alku. SIIS ALKU! Alku on aina uusi mahdollisuus ja elämähän ei anna kovin montaa kertaa mahdollisuutta uuteen alkuun. Uuden suunnan etsimiseen ja eteenpäin menemiseen kannattaakin tarttua kaksin käsin kun elämä sitä tarjoaa.

Työtulevaisuuden ja urakehityksen kannalta tarkasteltuna muutoksia tuovat mm. työsuhteen päättyminen, paluu työelämään vanhempainvapaalta, työnhaku tutkinnon suorittamisen jälkeen, urasuunnan tai tehtävätason vaihtotavoite tai paluu ulkomailta Suomeen.

Työnhaun lähestyessä saattaa iskeä paniikki. Minkälaisia työnhakuasiakirjat pitää nykyään olla? Miten erotun hakijoiden joukosta? Miten pääsen haastatteluun? Päädynkö työhön, joka kiinnostaa ja motivoi? Kaikkiin näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Uranosteen koulutuksissa ja työpajoissa.

Aluksi kuitenkin vedä rauhassa vähän henkeä ja ajattele elämäsi. Niin, yksinkertaista oman osaamisen tuotteistamista on ajatella elämänsä päämäärälliseksi prosessiksi, johon työtulevaisuus kuuluu kiinteänä osana. Kuinka analysoin tähänastista työuraani? Mitä osaan? Mitä haluan tehdä? Miten haluan edetä?

Työnhakua ja oman elämänsä “ajattelua” ei kannata tehdä yksin, vaan porukassa se on helpompaa. Uranoste-projekti käynnistää taas syksyn työnhakuvalmiuksien koulutukset, joissa saat tuoreimman tiedon työnhaun käytännöistä. Koulutuksissa tunnistetaan ja tuotteistetaan osaamista, laitetaan CV kuntoon, sparrataan haastattelussa, haetaan verkoston hyödyt työnhakuprosessiin jne. Koulutukset toteutetaan ihan Oulun keskustassa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa. Ilmoittautuminen alkaa 10.9., joten varaa heti paikkasi.

Nähdään koulutuksissa!

Syysterveisin,

Outi Uusinoka,
YTM Senior HR specialist