Uravalmennuksia marraskuussa!

Uranoste toteuttaa yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa sarjan uravalmennuksia loka-marraskuussa. Valmennuksia ovat vetämässä alansa huippuosaajat Tom Laineesta Jaana Lauriin, sekä akavalaisten ammattiliittojen kokeneet ura-asiantuntijat. Korkeakoulutettujen työnhakua ja työelämäosaamista edistävät tilaisuudet ovat kertaluontoisia ja puolipäiväisiä täsmäkoulutuksia, joihin voi osallistua joko yhteen tai useampaan.

Osallistuaksesi työnhakusi tulee olla TE-toimistossa aktiivinen. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tapahtuu TE-toimiston sivujen kautta. Kaikki koulutukset järjestetään Oulun Cumuluksen kokoustiloissa (Kajaaninkatu 17).

LOKA–MARRASKUUN 2014 AIHELISTALLA OVAT:

Keskiviikko 29.10. klo 10 – 14 Osaaminen esille!
Miten tunnistan omat taitoni ja vahvuuteni? Mikä innostaa ja motivoi minua työssäni? Miten kerron omasta osaamisestani? Mikä on osaamiseeni perustuva kilpailuetuni, jolla erotun muista esimerkiksi työnhakutilanteessa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tässä koulutuksessa.
Asiantuntijana urahallinta-asiamies Petra Bedda, Insinööriliitto
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Keskiviikko 5.11. klo 10 – 14 Työnhaun peruselementit
Uuden työpaikan löytäminen on haastava tehtävä. Sopiva tutkinto ja työkokemus ovat valttikortteja, mutta eivät yksinään riitä. Sopivat työpaikat on ensin löydettävä ja sen jälkeen vielä herätettävä työnantajan kiinnostus juuri sinua kohtaan. Koulutuksessa perehdytään juuri näihin työnhaun perusrakenteisiin, eli avoimen työpaikan löytämiseen ja siihen, kuinka teet itsestäsi houkuttelevan rekrytoitavan.
Asiantuntijana urahallinta-asiamies Anu Kaasalainen, Insinööriliitto
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Torstai 6.11. klo 12.15 – 16.15 Työoikeus
Iltapäivän aikana perehdytään työlainsäädäntöön käytännössä ja aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja muu testaaminen sekä yhdenvertainen kohtelu.
Asiantuntijana lakimies Kirsi Widgrén, Tekniikan akateemiset
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tiistai 11.11. klo 12.15 – 16.15 Vakuuttava CV ja työhakemus
Mistä rakentuu hyvä CV? Miten tiivistät osaamisesi, työhistoriasi ja koulutustietosi kahteen sivuun niin, ettei siitä tule vain tylsää listausta? Tulevatko vahvuutesi esille? Miten CV ja hakemus räätälöidään yrityskohtaisesti? Koulutuksessa keskitytään vakuuttavan ansioluettelon laatimiseen sekä rekrytoijan mielenkiinnon herättävään työhakemukseen.
Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko Oy
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Torstai 13.11. klo 12.15 – 16.15 Onnistu työhaastattelussa
Työhaastattelu on ainutkertainen mahdollisuus tuoda osaamisensa esille. Voiko haastatteluihin valmistautua, miten? Mitä työnantaja sinulta odottaa? Onko haastatteluissa joku etiketti? Mitkä ovat yleisimmät kysymykset? Millaisia eri haastattelutekniikoita nykyisin käytetään? Millaisia ovat henkilöarvionnit ja soveltuvuustestit? Pääset myös harjoittelemaan haastattelutilannetta käytännössä.
Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko Oy
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Torstai 20.11. klo 12.15 – 16.15 Sosiaalinen media työnhaussa
Sosiaalinen media on muuttanut tapaa toimia, myös työnhaussa. Mitä eri välineitä sekä sosiaalisia verkostoja työnhakuun on olemassa? Miten luodaan verkkoidentiteetti? Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi LinkedInin sekä Twitterin mahdollisuuksia. Koulutuksessa saat myös linkkivinkkejä työnhakuun sekä tietoa työnantajista verkossa. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää, että tuot oman kannettavan tietokoneen tai muun vastaavan laitteen mukanasi.
Asiantuntijana Tom Laine, HC Services Oy
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Maanantai 24.11.2014 klo 12.15 – 16.15 Tiedän mitä osaan – kuinka puen sanoiksi?
Tapasit mielenkiintoisen kontaktin, josta voi olla apua työnhaussasi. Kuitenkin vasta kohtaamisen jälkeen tuli mieleesi monta asiaa, jotka olisi ollut hyvä mainita. Tuntuuko tutulta? Tässä käytännönläheisessä iltapäivässä rakennat osaamisestasi ja tavoitteistasi kertovia ytimekkäitä viestejä virallisia ja epävirallisia työnhaun tilanteita varten. Voit harjoitella ja kokeilla eri versioita rennolla otteella.
Asiantuntijoina ura- ja rekryasiamiehet Satu Myller ja Simo Kokko, Tekniikan akateemiset
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tiistai 25.11. klo 12.15 – 16.15 Työnhaun peruselementit
Uuden työpaikan löytäminen on haastava tehtävä. Sopiva tutkinto ja työkokemus ovat valttikortteja, mutta eivät yksinään riitä. Sopivat työpaikat on ensin löydettävä ja sen jälkeen on vielä herätettävä työnantajan kiinnostus juuri sinua kohtaan. Tässä koulutuksessa perehdytään juuri näihin työnhaun perusrakenteisiin, eli avoimen työpaikan löytämiseen ja siihen, kuinka teet itsestäsi houkuttelevan rekrytoitavan.
Asiantuntijana urahallinta-asiantuntija Seija Utriainen, Insinööriliitto
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Keskiviikko 26.11. klo 12.15 – 16.15 LinkedIn ja työnhaku -workshop
Miten verkostoidun ammattimaisesti? Välittyykö ammatillinen asiantuntijuuteni LinkedIn-profiilistani? Miten olen parhaiten löydettävissä? Koulutuksessa tutustutaan LinkedInin monipuoliseen hyödyntämiseen työnhaussa ja henkilöbrändäyksessä. Työpajamaisessa koulutuksessa esitellään LinkedIn-profiilin rakentaminen ja optimointi niin lukijan kannalta kuin teknisistäkin näkökulmista. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää, että tuot oman kannettavan tietokoneen tai muun vastaavan laitteen mukanasi.
Asiantuntijana Tom Laine, HC Services Oy
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Torstai 27.11. klo 12.15 – 16.15 Vakuuttava CV ja työhakemus
Mistä rakentuu hyvä CV? Miten tiivistät osaamisesi, työhistoriasi ja koulutustietosi kahteen sivuun niin, ettei siitä tule vain tylsää listausta? Tulevatko vahvuutesi esille? Miten CV ja hakemus räätälöidään yrityskohtaisesti? Työpajamaisessa koulutuksessa keskitytään vakuuttavan ansioluettelon laatimiseen sekä rekrytoijan mielenkiinnon herättävään työhakemukseen.
Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko Oy
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Marras–joulukuussa järjestetään myös kaksi CV-valokuvausta, joissa osallistujat saavat maksutta ammattikuvaajan ottaman kuvan itsestään ansioluetteloitaan ja esimerkiksi LinkedIn-profiiliaan varten. Kuvaukset järjestetään torstaina 6.11. ja tiistaina 2.12.2014 Insinööriliiton Oulun toimistolla. Ilmoittaudu mukaan: sami.lopakka(a)uranoste.fi – ilmoittautumisten takarajat ovat 3.11. ja 27.11. tai niin kauan kuin paikkoja riittää.