Tilaisuudet ja tapahtumat

Tietoa koulutuksista, uravalmennuksista ja muista tapahtumista

Ilmoittautuminen kaikkiin Oulussa järjestettäviin tilaisuuksiimme tapahtuu näillä sivuilla. Kun ilmoittautuminen on auki, pääset ilmoittautumislomakkeelle klikkaamalla tilaisuuden otsikkoa.

Uranosteen koulutuksiin ja muihin palveluihin voivat ilmoittautua kaikki korkeakoulutetut sekä korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat. Voit olla töissä tai työnhaussa – tai molempia! Kaikki tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Mikäli olet ilmoittautunut johonkin tilaisuuteemme etkä pääsekään paikalle, ilmoitathan siitä meille sähköpostitse.

Löydät kevään 2017 ohjelmistomme nyt alta! Voit myös ladata pdf-muotoisen koulutuskalenterin itsellesi tästä. Menneitä tilaisuuksiamme voit tarkastella arkistostamme.

Comments are closed.

Oulu
Muut alueet

Webinaarien tallennekirjasto

Mikäli et päässyt mukaan live-lähetykseen, voit katsella menneitä webinaarejamme nyt myös jälkeenpäin. Uudet webinaarit lisätään tallennekirjastoon viimeistään viikon sisään live-lähetyksen jälkeen.

Tallennekirjastossamme tällä hetkellä:
Työnhaku somessa (27.2.2017)
Valmistuminen ja työnhaku (16.2.2017)
Piilotyöpaikat netissä (20.10.2016)
Työnhaun markkinointipuhelut (11.10.2016)
LinkedInin tehokäyttö (26.9.2016)
Twitter, Instagram ja Pinterest työnhakuvälineinä (26.4.2016)
Vakuuttava CV kohta kohdalta (13.4.2016)
Soveltuvuusarviot (17.3.2016)
Verkostoituminen ja piilotyöpaikat (23.2.2016)
Valmistautuminen haastatteluun (17.11.2015)
Nykyaikainen työnhakuprosessi (13.10.2015)
Finding Jobs on LinkedIn (28.11.2016)
Social Media Job Hunting (18.5.2016)

Kirjastoon tästä!

Oulu

URANOSTAJAT – haku käynnissä!

Osaamista, vertaistukea, uusia näkökulmia ja innostusta työnhakuun! Uranostajat on korkeakoulutettujen työnhakijoiden uraauurtava vertaisryhmäkonsepti.

Ryhmiin on jatkuva haku käynnissä. Hakemusten perusteella kootaan 10 hengen ryhmiä, jotka kokoontuuvat sopimansa aikataulun mukaan 8 kertaa noin viikon välein, 3 tuntia kerralla. Kiinnostuitko? Lue lisää täältä!

Uranostajien sähköiselle hakulomakkeelle pääset tästä. Olemme ilmoittautuneisiin yhteydessä, kun ryhmän perustaminen on käynnissä.

Oulu

Ti 28.3. klo 8.15-16.00 Arvot, vahvuudet ja hyvinvointi

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Merkitykselliseksi koettu työ pohjautuu tunnistettuihin, itselle tärkeisiin arvoihin. Tässä teemapäivässä kartoitamme meille tärkeitä arvoja, vahvuuksia ja voimavaroja sekä hahmottelemme omaa unelmatyötämme tulosten pohjalta. Kohtaavatko arvomme ja tehtävät, joita tavoittelemme? Mitkä vahvuuksistamme ovat siirrettävissä tehtävästä toiseen?

Millaiset konkreettiset teot vievät meitä kohti motivoivia tavoitteita urapolullamme? Millaisia tavoitteita tarvitsemme, jotta voimme pyrkiä kohti uutta ja edetä oikeaan suuntaan? Pohdimme teemapäivässä lisäksi voimavarojamme ja motivaation ylläpitämistä.

Koulutus toteutetaan käytännönläheisin ja ratkaisukeskeisin menetelmin. Ilmoittautuneille lähetetään ennen tilaisuutta myös pieni ennakkotehtävä.

Teemapäivän asiantuntijana ura- ja elämäntaidon valmentaja Petra Bedda, Puunto Oy.

Aamu- ja iltapäivän tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen käynnissä.

Oulu

Ke 29.3. klo 8.00-11.30 Vakuuta CV:llä ja hakemuksella

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Työnhaun kivijalkana seisoo edelleen erottamaton parivaljakko – CV ja työhakemus. Mistä vakuuttava, nykyaikainen CV koostuu? Osaatko tuoda esille osaamisesi, vahvuutesi ja kokemuksesi mahdollisimman edustavasti? Välittyykö persoonasi? Miten CV ja hakemus kohdennetaan yrityskohtaisesti? Tässä koulutuksessa keskitymme työnhaun kokonaisprosessiin, vakuuttavan ansioluettelon laatimiseen, henkilökohtaisten vahvuuksien tuotteistamiseen sekä rekrytoijan mielenkiinnon herättävään hakemukseen.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

HUOM. Muokattuasi koulutuksen jälkeen CV:täsi saat halutessasi siitä vielä henkilökohtaiset kommentit Jaanalta sähköpostitse. Tämä mahdollisuus on voimassa kertaluonteisesti noin viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen käynnissä.

Oulu

Ke 29.3. klo 12.30-15.00 Kenelle headhunter soittaa?

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Mitä suorahaku on ja miten se käytännössä toimii, mitä kaikkea ns. headhunterin toimenkuvaan oikeastaan kuuluukaan? Millaisista osaajista suorahakukonsultit ovat kiinnostuneita? Miten tulet parhaiten löydetyksi, voiko siihen vaikuttaa? Voiko headhuntereihin ottaa itse yhteyttä? Miten sinun kannattaa osaamistasi markkinoida ja missä?

Koulutuksen asiantuntijana MPS Yhtiöiden Senior Partner Seppo Kangas, jolla on 30 vuoden kokemus alalta.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen käynnissä.

Oulu

Ke 12.4. klo 9.00-12.00 LinkedIn vasta-alkajille

Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Mikä ihmeen LinkedIn? Olet kuullut siitä jotakin, mutta et ole varma, mitä sen suhteen tulisi tehdä ja miten. Jos kuulostaa tutulta, tämä vasta-alkajille suunnattu tilaisuus on sinulle. Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa saat hyvät tiedot LinkedInin perusteista ja osaamistasi korostavan profiilin luomisesta. Käymme läpi LinkedInin olennaisimmat osiot, saat konkreettisia vinkkejä profiilisi sisällön tuottamista varten ja opit, miten voit vaikuttaa löydettävyyteesi. Tarkastelemme myös eri tapoja hyödyntää LinkedIniä työnhaussa.

HUOM. Luo LinkedIn-tili ennen tilaisuutta. Voit myös täyttää perustietoja profiiliisi jo valmiiksi. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää myös, että tuot oman kannettavan tietokoneen tai tabletin mukanasi tilaisuuteen. (Huomaathan, että tabletilla LinkedInin valikot ja ominaisuudet eivät toimi läheskään yhtä kattavasti kuin tietokoneella.)

Täydennettyäsi LinkedIn-profiiliasi koulutuksen jälkeen voit vielä pyytää kouluttajalta kommentit uusitusta profiilistasi. Tämä mahdollisuus on voimassa kertaluonteisesti viikon ajan koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen asiantuntijana Riitta Ylilehto, Uranoste.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Muut alueet

Ke 12.4. klo 12.00-14.00 Verkostoituminen ja piilotyöpaikat, Ylivieska

Centria-ammattikorkeakoulu, Sali B183, Vierimaantie 7, Ylivieska

Julkisilla hauilla etsitään koko ajan vähemmän uusia kykyjä, sillä enenevä osa rekrytoinneista tapahtuu verkostojen kautta. Millaiset ovat sinun verkostosi ja ovatko ne ajan tasalla? Tiedätkö, miten verkostoja hyödynnetään työnhaussa ja piilotyömarkkinoilla? Kuinka luot uusia kontakteja? Tämä koulutus antaa näkemystä verkostoitumisen merkitykseen ja synnyttää ajatuksia oman verkoston rakentamiseen.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

Oulu

Ke 19.4. klo 8.30-12.00 Markkinoi osaamistasi haastattelussa

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Jos pääset työhaastatteluun, olet jo läpäissyt ensimmäisen seulan. Haastattelu on ratkaiseva, ainutlaatuinenkin tilaisuus tuoda osaamisesi esille. Miten voit valmistautua haastatteluun? Mitä työnantaja haluaa kuulla? Onko haastatteluissa joku etiketti? Mitkä ovat yleisimmät kysymykset? Mitä haastattelun jälkeen? Miten videohaastattelu eroaa perinteisestä kasvokkain tapahtuvasta haastattelusta? Näihin kysymyksiin etsimme vastaukset tässä koulutuksessa. Pääset myös harjoittelemaan haastattelutilannetta käytännössä.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Oulu
Muut alueet

Ke 19.4. klo 14.00-15.15 Webinaari: Video-CV ja -haastattelu

Yhä voimakkaamman digitalisaation myötä myös työnhaun perinteiset kivijalat CV ja haastattelu ovat hakeneet uusia muotteja – yhtenä oleellisimmista videomuodon käyttäminen työnhaun eri vaiheissa. Mitä haasteita videomuoto asettaa, täytyykö erityisesti huomioida jotakin? Voiko videomuodosta olla jotakin etua? Millainen on hyvä video-CV ja miten valmistaudut sellaisen kuvaamiseen? Mitä erilaista videohaastattelussa on verrattuna perinteisempään haastatteluun?

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy. Luento-osuus kestää noin tunnin, viimeinen vartti on varattu osallistujien kysymyksille.

Webinaariin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria (nämä eivät siis tule automaattisesti heti ilmoittautumisen yhteydessä).

HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaari isommalla ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)uranoste.fi

Ilmoittautuminen webinaariin on käynnissä, pääset ilmoittautumislomakkeelle tästä.

Oulu

To 20.4. klo 9.00-12.00 Palautuminen ja ajankäyttö työnhaussa

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Nykypäivän työelämän avaintaidoksi ammatillisen osaamisen rinnalle ovat nousseet vahvat elämänhallinnan taidot. Erityisesti elämän muutostilanteissa on hyvä tarkistaa oma tapa toimia ja rytmittää arkea. Oman työnhakukunnon ylläpitäminen on tärkeää sekä oman hyvinvoinnin että työllistymisen näkökulmasta. Avainasemassa on itselle optimaalisen arjen toteuttaminen. Vuorokausirytmin tietoinen hyödyntäminen mahdollistaa riittävän palautumisen ja tehokkaan, oikea-aikaisen työnhaun. Tunnistatko itsellesi sopivan työnhaun, vapaa-ajan ja levon rytmityksen?

Koulutuksessa tarkastellaan kokonaisajanhallinnan lisäksi työnhakijan ajankäyttöä, unta ja lepoa sekä valveillaoloajan palautumismekanismeja. Aamupäivän koulutuksessa saat tiiviin tietopaketin työnhakijalle tärkeistä ajankäytön ja palautumisen teemoista. Pääset myös keskustelemaan kokemuksistasi yhdessä toisten kanssa.

Koulutuksen asiantuntijana urakoordinaattori Hanna Kela, Uranoste.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Oulu
Muut alueet

To 20.4. klo 14.00-15.15 Webinaari: Henkilöbrändäys somessa

Tunnistatko sosiaalisen median työkalut, joilla voisit tuoda esiin omaa ammatillista osaamistasi, kiinnostuneisuutta ja kokemusta? Ovatko taitosi esillä paikoissa, josta potentiaaliset rekrytoijat sinut löytävät? Tässä koulutuksessa tutustutaan laajasti sosiaalisen median hyödyntämiseen eri tavoin henkilöbrändäyksessä sekä perehdytään osaamisen esittelyyn ja työnsaantimahdollisuuksiin eri kanavissa. Koulutuksessa tutustutaan mm. Twitteriin, videotyönhakuun, Pinterestiin, Instragramiin, blogeihin sekä alan nouseviin, uusiin trendeihin.

Kouluttajana sosiaalisen median ekspertti Tom Laine, HC Services Oy. Luento-osuus kestää noin tunnin, viimeinen vartti on varattu osallistujien kysymyksille.

Webinaariin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria (nämä eivät siis tule automaattisesti heti ilmoittautumisen yhteydessä).

HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaari isommalla ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)uranoste.fi

Ilmoittautuminen webinaariin on käynnissä, pääset ilmoittautumislomakkeelle tästä.

Oulu

Ti 25.4. klo 8.15-16.00 Piilotyöpaikat haltuun -teemapäivä

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Yhä isompi osa rekrytoinneista tapahtuu verkostojen kautta ja ”piilossa”, julkisten hakujen ulkopuolella. Millaiset ovat sinun verkostosi ja ovatko ne ajan tasalla? Tiedätkö, miten verkostoja hyödynnetään työnhaussa ja piilotyömarkkinoilla? Kuinka luot uusia kontakteja? Osaatko esitellä osaamistasi oikeassa paikassa ja oikealla tavalla?

Kuinka lähestyä työnantajaa, jota et ennalta tunne? Niin sanottujen kylmien puhelujen ja vakuuttavan avoimen hakemuksen yhdistelmä toimii merkittävänä osana piilotyöpaikkojen kartoittamista ja potentiaalisten työnantajien lähestymistä. Kenelle soitat? Mistä löydät tarvittavat taustatiedot, kuinka valmistaudut? Millaisen tavoitteen asetat puhelulle? Miten aloitat keskustelun ja jätät mahdollisimman vakuuttavan ensivaikutelman osaamisestasi? Miten kohdistat avoimen hakemuksen työnantajakohtaisesti? Miten osoitat motivaatiosi ja osaamisesi, mitä painotat, kuinka herätät lukijan mielenkiinnon?

Piilotyöpaikkoja, verkostoitumista ja työnantajien lähestymistä koskevat aiheemme on koottu tänä keväänä kattavaksi teemapäiväksi. Harjoittelemme tilanteita myös käytännössä. Tämän koulutuksen jälkeen tiedät kaiken oleellisen piilotyöpaikkojen metsästyksestä ja tavoista toimia niiden löytämiseksi.

Aamu- ja iltapäivän tauoilla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Oulu

Ke 26.4. klo 8.15-16.00 Nykyaikainen työnhaku netissä

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Tähän Tom Laineen teemapäivään on koottu yhteen sosiaalisen median ja ylipäätään verkon hyödyntäminen eri tavoin työnhaussa. Aamupäivän aikana tutustumme piilotyöpaikkojen löytämiseen niin sosiaalisen median verkostoissa kuin muuallakin netissä. Kuinka jalostat löytämääsi tietoa työnhakua tukevaksi? Perehdymme erilaisten piilotyöpaikkojen tunnusmerkkeihin ja opimme tunnistamaan mahdollisesti palkkaamassa olevia yrityksiä ja niiden avainhenkilöitä. Teemme katsauksen paitsi mahdollisien piilotyöpaikkojen löytämiseen, myös niiden hakemiseen.

Iltapäivällä keskitymme sosiaaliseen mediaan. Tunnistatko some-työkalut, joilla voisit tuoda esiin omaa ammatillista osaamistasi, kiinnostuneisuutta ja kokemusta? Ovatko taitosi esillä paikoissa, josta potentiaaliset rekrytoijat sinut löytävät? Tutustumme laajasti sosiaalisen median hyödyntämiseen eri tavoin henkilöbrändäyksessä ja käymme läpi osaamisen esittelyä ja työnsaantimahdollisuuksia eri kanavissa. Teemapäivän jälkipuoliskolla perehdymme mm. Twitteriin, videotyönhakuun, Pinterestiin, Instragramiin, blogeihin sekä alan nouseviin, uusiin trendeihin.

Kouluttajana sosiaalisen median ekspertti Tom Laine.

Aamu- ja iltapäivän tauoilla tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Oulu

To 27.4. klo 8.30-11.30 CV-hiomo

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Miten tuot osaamisesi CV:ssä esille selkeästi ja johdonmukaisesti? Millainen rakenne on sinun ansioluettelossasi se toimivin? Mitkä ovat yleisimmät kompastuskivet? Tässä työpajassa saat monipuoliset vinkit nykyaikaisen CV:n laatimiseen. Saat myös konkreettista ja rakentavaa palautetta omasta ansioluettelostasi.

Käytännönläheisen CV-hiomon työskentelytavat tarjoavat mahdollisuuden tarkastella omaa CV:tä ulkopuolisen näkövinkkelistä ja oppia muiden ratkaisuista. Jokainen osallistuja saa henkilökohtaista palautetta niin kouluttajilta kuin muilta osallistujiltakin. Muokattuasi koulutuksen jälkeen CV:täsi sinulla on myös kertaluonteisesti mahdollisuus lähettää se vielä kouluttajille kommentoitavaksi.

Huom. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että toimitat CV:si ennakkoon Uranosteelle. Lähetä CV:si pdf-muodossa maanantaihin 24.4. mennessä osoitteeseen riitta.ylilehto(at)uranoste.fi. Nimeä tiedosto näin: CV-hiomo_27.4._Etunimi_Sukunimi. Otamme CV:stäsi kopioita pienryhmätyöskentelyjä varten. Saat omat kopiosi koulutuksesta mukaasi.

Halutessasi voit katsoa jo ennakkoon Uranosteen tallennekirjastosta webinaarin ”Vakuuttava CV kohta kohdalta” (75 min).

CV-hiomon asiantuntijoina Uranosteen Hanna Kela ja Riitta Ylilehto.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Oulu

To 27.4. klo 12.30-16.00 Työoikeus ja kilpailukykysopimus

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Mitä kilpailukykysopimus on tuonut mukanaan työoikeudellisesti? Mitkä asiat ovat muuttuneet verrattuna aiempaan?

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja yhdenvertainen kohtelu. Työoikeusasiat ovat viime aikoina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan työsuhdelakimieheltä.

Kouluttajana Tradenomiliiton lakimies Viivi Osala.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 4.4. klo 10.

Muut alueet

Ti 9.5. klo 12.00-14.00 Verkostoituminen ja piilotyöpaikat, Rovaniemi

Lapin ammattikorkeakoulu, Rovaniemi (tarkempi koulutustila ilmoitetaan myöhemmin)

Julkisilla hauilla etsitään koko ajan vähemmän uusia kykyjä, sillä enenevä osa rekrytoinneista tapahtuu verkostojen kautta. Millaiset ovat sinun verkostosi ja ovatko ne ajan tasalla? Tiedätkö, miten verkostoja hyödynnetään työnhaussa ja piilotyömarkkinoilla? Kuinka luot uusia kontakteja? Tämä koulutus antaa näkemystä verkostoitumisen merkitykseen ja synnyttää ajatuksia oman verkoston rakentamiseen.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

Muut alueet

Ke 10.5. klo 12.00-14.00 Valmistuminen ja työnhaku, Kajaani

Kajaanin ammattikorkeakoulu, Auditorio TA21L148 (Taito2-rakennus), Ketunpolku 3, Kajaani

Tuoreen tutkinnon lisäksi tehokas, nykyaikainen työnhakuprosessi lähtee oman ydinosaamisen tunnistamisesta ja omien vahvuuksien markkinoimisesta työnantajalle. Mitä työnhaussa voi korostaa, jos työkokemusta ei ole vielä kertynyt runsaasti? Miten valmistuva tai vastavalmistunut voi kohdentaa työnhakuaan yrityskohtaisesti? Mikä herättää rekrytoijan mielenkiinnon?

Koulutus on suunnattu lähinnä vastavalmistuneille ja valmistumisvaihetta lähestyville, mutta sen perusperiaatteet soveltuvat myös muille työnhaussa oleville.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

Oulu

To 11.5. klo 8.00-11.30 Vakuuta CV:llä ja hakemuksella

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Työnhaun kivijalkana seisoo edelleen erottamaton parivaljakko – CV ja työhakemus. Mistä vakuuttava, nykyaikainen CV koostuu? Osaatko tuoda esille osaamisesi, vahvuutesi ja kokemuksesi mahdollisimman edustavasti? Välittyykö persoonasi? Miten CV ja hakemus kohdennetaan yrityskohtaisesti? Tässä koulutuksessa keskitymme työnhaun kokonaisprosessiin, vakuuttavan ansioluettelon laatimiseen, henkilökohtaisten vahvuuksien tuotteistamiseen sekä rekrytoijan mielenkiinnon herättävään hakemukseen.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko Oy.

HUOM. Muokattuasi koulutuksen jälkeen CV:täsi saat halutessasi siitä vielä henkilökohtaiset kommentit Jaanalta sähköpostitse. Tämä mahdollisuus on voimassa kertaluonteisesti noin viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 2.5. klo 10.

Oulu

To 11.5. klo 12.30-15.30 Haastatteluprässi

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Miten tuot osaamisesi haastattelussa esille selkeästi ja johdonmukaisesti? Mitkä ovat yleisimmät haastattelukysymykset? Miten vastata hankaliin kysymyksiin? Tämä hyvin käytännönläheinen koulutus tarjoaa mahdollisuuden valmistautua huolellisesti työhaastatteluun.

Koulutuksessa saat monipuoliset vinkit haastatteluun sekä pääset miettimään ja sanoittamaan osaamistasi. Harjoittelemme haastattelua työpajamaisella otteella useilla tehtävillä. Saat myös konkreettista ja rakentavaa palautetta esiintymisestäsi sekä omasta tavastasi vastata haastattelukysymyksiin.

HUOM. Mieti valmiiksi itsellesi tyypillinen tai mahdollisen haastattelu-case toiminnallisia harjoituksia varten. Kirjaa muistiin: Millainen toimiala, työnantaja, työtehtävä, mikä ko. paikkaan haettaessa on tärkeää, mitä osaamista vaaditaan, millainen haastattelutilanne on (ketä paikalla yms.). Oma haastattelu-case voi olla aikaisemmasta haastattelukokemuksestasi, kiinnostava piilotyöpaikka tai kuvitteellinen firma. Valmistautuminen auttaa harjoitusten syventämisessä koulutuksen aikana.

Haastatteluprässin asiantuntijoina Uranosteen Hanna Kela ja Riitta Ylilehto.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 2.5. klo 10.

Oulu

Pe 12.5. klo 12.00-15.30 LinkedInin tehokäyttö

Hotelli Cumuluksen kokoustilat, Kajaaninkatu 17, Oulu

Sosiaalinen media on tullut pysyväksi osaksi työnhakua, minkä vuoksi on yhä tärkeämpää panostaa sähköiseen käyntikorttiisi verkossa. Tutustumme iltapäivän aikana LinkedInin hyödyntämiseen eri tavoin työnhaussa ja henkilöbrändäyksessä. Kantavina teemoina ovat asiantuntijuutta korostavan profiilin perusta, profiilin optimointi myös löydettävyyden kannalta, työpaikkojen haku, hakuvahdit sekä rekrytoijien tavat hyödyntää LinkedIniä.

HUOM. Jotta saat parhaat hyödyn tästä iltapäivän koulutuksesta, luo LinkedIn-profiili etukäteen mahdollisimman valmiiksi. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää myös, että tuot oman kannettavan tietokoneen, tabletin tai muun vastaavan laitteen mukanasi koulutukseen. (Huomaathan, että tabletilla LinkedInin valikot ja ominaisuudet eivät toimi läheskään yhtä kattavasti kuin tietokoneella.)

Kouluttajana sosiaalisen median ekspertti Tom Laine, HC Services Oy.

Tauolla on tarjolla kahvia ja teetä.

Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 2.5. klo 10.

Oulu

Monday May 15th, 14.00-18.00 Making the most out of LinkedIn

Oulu University, Room SÄ124 (campus map, the room location on the map: E5)

This afternoon we take a close look at making the most out of LinkedIn while searching for jobs. How do you create a professional identity for yourself on LinkedIn? How do you optimize your profile and search for jobs effectively? How do recruiters use LinkedIn? You will learn the best strategies and the best practices to leverage LinkedIn at every stage of your job search.

Attn. It is highly recommended that you create a LinkedIn profile for yourself before this course, if you do not already have one. Also, bring a laptop or a tablet with you.

Taught by Finnish social media expert Tom Laine, HC Services Oy.

Registration begins here on this site on Tuesday, May 2nd, 10 AM.

Our website forms are in Finnish – here are the translations for filling in your info:
– Nimi = Name
– Koulutustausta = Your level of education or degree
– Työtilanne = Status of employment: unemployed / working / in education / other
– Syntymävuosi = Year of birth
– Sähköpostiosoite = Your e-mail address

(You’ll receive a reminder e-mail a couple of days before the event.)

Oulu

Tuesday May 16th, 14.00-18.00 Creating an Impressive Job Application

Oulu University, Room SÄ124 (campus map, the room location on the map: E5)

A resume & job application workshop in English – suitable also for Finns applying for jobs that require English skills!

Our agenda this afternoon:
• What are employers and recruiters interested in?
• Creating an impressive CV
• Describing your competences in the key sections of your resume
• Researching the employer and matching your skills with their needs
• Writing an effective cover letter

Bring with you:
• A copy of the current version of your CV, so that we can work with it during the workshop (It doesn’t need to be perfect!)
• A laptop computer or a tablet

Taught by Susan McAnsh, Oulu University. (Susan also speaks fluent Finnish.)

Registration begins here on this site on Tuesday, May 2nd, 10 AM.

Our website forms are in Finnish – here are the translations for filling in your info:
– Nimi = Name
– Koulutustausta = Your level of education or degree
– Työtilanne = Status of employment: unemployed / working / in education / other
– Syntymävuosi = Year of birth
– Sähköpostiosoite = Your e-mail address

(You’ll receive a reminder e-mail a couple of days before the event.)

Oulu

Wednesday May 17th, 14.00-18.00 Preparing for Job Interviews

Oulu University, Room SÄ124 (campus map, the room location on the map: E5)

Preparing for interviews in English – suitable also for Finns applying for jobs that require English skills!

Our agenda this afternoon:
• What is the interviewer looking for?
• Interview formats and activities
• Predicting the interviewers’ questions and structuring your answers
• The typical questions versus the unexpected ones – how can you prepare for them?
• Summarizing your skills set, your studies and your work experience in a couple of minutes (elevator pitch)
• Your own questions – they might be the most important part of the interview
• Rehearsing for interviews in practice
• After the interview

Taught by Susan McAnsh, Oulu University. (Susan also speaks fluent Finnish.)

Registration begins here on this site on Tuesday, May 2nd, 10 AM.

Our website forms are in Finnish – here are the translations for filling in your info:
– Nimi = Name
– Koulutustausta = Your level of education or degree
– Työtilanne = Status of employment: unemployed / working / in education / other
– Syntymävuosi = Year of birth
– Sähköpostiosoite = Your e-mail address

(You’ll receive a reminder e-mail a couple of days before the event.)

Oulu

To 18.5. klo 12.00-16.00 CV-valokuvaus

Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan valokuvattavaksi – saat maksutta edustavan kuvan CV:täsi tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten!

Osallistujat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksen mukaan neljään ryhmään, noin 20 henkilöä per tunti. Saat tarkemman kuvausaikasi sähköpostitse muutamaa päivää ennen tilaisuutta. Kuvausvuoroa odotellessa on tarjolla kahvia ja teetä.

Valokuvaajana Ville Vimpari, Studio Ollila.

Ilmoittautuminen avautuu tiistaina 2.5. klo 10.